Permanente Make-Up
PMU by Studio Amazing

Wat is eigenlijk Permanente Make-Up?

Permanente make-up wordt ook wel PMU genoemd. Bij PMU wordt pigment in de huid gebracht. In eerste instantie lijkt het op tatoeëren.

Er zijn echter 2 grote verschillen:

  • Bij PMU wordt, zoals gezegd, met pigment in plaats van inkt (waarmee een tatoeage wordt gezet) gewerkt.
  • Daarnaast wordt PMU ingebracht in de lederhuid, op zo’n 1,5 – 2 mm onder de huid. Dit in tegenstelling tot een tatoeage, welke in het onderhuid bindweefsel wordt gezet, meestal dieper dan 3 mm. Dit is echt permanent. De huid vernieuwd zichzelf, waardoor vervaging optreedt. Ook door zonlicht zal de kleur vervagen.

Hoe permanent is permanente make-up?

De naam permanente make-up is dus niet geheel juist. Beter zou het zijn om te spreken over semi-permanente make-up. Maar omdat de make-up zo lang zichtbaar blijft, wordt vaak gesproken over PMU, ook aangeduid als:

  • micro-pigmentatie,
  • dermatografische pigmentatie,
  • cosmetische pigmentatie of
  • cosmetische tatoeage.

Dit is dus allemaal hetzelfde.


Welke PMU behandelingen zijn er?

Wenkbrauwen

Voor wenkbrauwen maak ik onderscheid in Ombre, Grafic, hairstokes en combibrows. Het verschil hierin leg ik verder op de website uit.

Eyeliner

Eyeliner kan in allerlei vormen. Een dun lijntje tussen de wimpers (infralash), dikke of dunne eyeliner boven de wimpers, mét of zonder wing. Ook kan een shading worden aangebracht waardoor het effect van smokey eyes ontstaat.

Lipliner of Full Lips

permanente make-up op mijn lippen

Lippen kan ik accentueren door een lipliner te zetten. Ook kunnen de lippen volledig worden ingekleurd (Full lips).

Wanneer moet ik terugkomen voor een nieuwe PMU behandeling?

Als je een behandeling boekt adviseer ik altijd een nabehandeling in te plannen. Het beste is, om dit te laten doen binnen 4 tot 6 weken na de eerste behandeling. Het pigment moet worden gestapeld in de lederhuid. Als de tussentijd langer is, is deze stapeling van pigment minder efficiënt.

Per behandeling is het vervolgens verschillend wanneer je weer terug moet komen. Een eyeliner zal tussen 3 en 5 jaar opgefrist moeten worden. Wenkbrauwen vragen eerder om een touch-up. Sommige klanten vinden het fijn om jaarlijks terug te komen. Zodoende blijft de PMU mooi van kleur en vorm. Anderen wachten 2 jaar of soms nog langer.

Ben ik geschikt voor PMU?

Het zetten van permanente make-up (PMU) en het genezingsproces kunnen gepaard gaan met risico’s en mogelijke complicaties. U krijgt aanwijzingen over nazorg om u te helpen de effecten te minimaliseren.

Welke nazorg is nodig?

Tijdens de behandeling in de salon zal ik de nazorg met je bespreken. Je ontvangt van mij een A4tje mee naar huis waar alles op vermeld staat. Wil je meer weten over de nazorg? Check dan onze Nazorg pagina.

Kan ik verdoving krijgen?

verdoving bij het zetten van permanente make-up

Pijn is voor iedereen verschillend. Sommigen vinden het een irritant gevoel. Anderen noemen het pijnlijk. Je kan zelf bij de huisarts een recept halen voor verdovingszalf. Dit kun je een uur voor de behandeling al smeren, waardoor de scherpe randjes er af zijn. De oppervlakkige bloedvaatjes sluiten zich, waardoor de huid ongevoeliger wordt. Check voor meer informatie bij je huisarts of apotheek.

Scan de code