Kwaliteit & Hygiene

GGD Vergunning

Permanent make-up is een vorm van tatoeëren. Een beautysalon moet een vergunning hebben voor het aanbrengen van permanent make-up. Wilt u weten of de shop van uw keuze een vergunning heeft, kijk dan in de database op de pagina Veilig PMU op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). U vind deze database tevens op de site van de GGD ZHZ (Dordrecht).

Studio Amazing heeft sinds 25 september 2020 een GGD ZHZ vergunning met nummer WV-2676, geldig tot 25 september 2023.

Hygienecode RIVM

We dragen dagelijks uw en onze veiligheid en hygiëne hoog in het vaandel. We werken dan ook volgens de nieuwste hygiënecode van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

REACH goedgekeurde pigmenten

Ook werken we natuurlijk uitsluitend met REACH (EU verordening betreffende Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen) goedgekeurde pigmenten en houden nieuwe wetgeving nauwlettend in de gaten. We kopen onze pigmenten, steriele naalden en andere verbruiksartikelen in via onze Nederlandse groothandel. Dus geen goedkope pigmenten uit Azië, maar hoogwaardige artikelen die aan de Nederlandse regelgeving voldoen.

Veganistische PMU pigment

Bij Studio Amazing gebruiken we pigment van Quantum Tattoo Ink. Wij zien het belang ervan in, om de tattoo wereld te voorzien van een veganistische, diervriendelijke tattoo inkt en pigment met hoge kwaliteit. Quantum heeft een uitgebreide tattoo en cosmetische inktlijn gecreëerd, die 100% veganistisch en diervriendelijk zijn. Deze inkt bevat geen dierlijke producten en geen van de ingrediënten of uiteindelijke producten zijn ooit getest op dieren. De inktkleuren van Quantum Tattoo Ink voldoen aan alle EU-kwaliteitsnormen, wereldwijde gezondheidsnormen en aan de eisen van veganistische organisaties over de gehele wereld.

Controle NVWA

Zowel periodiek als onverwacht ontvangen we controle van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Opleiding

In september 2020 heb ik de opleiding PMU allround Masterclass met succes afgerond. Hiermee heb ik mijn praktische ervaring onderbouwd met deze opleiding.

Kennis & kunde

Het is belangrijk om te weten wat je doet. Met het behalen van een basisopleiding ben je er nog zeker niet. Naast ruime ervaring is het belangrijk constant bijscholing te volgen. Bij mij ben je dus verzekerd van de nieuwste informatie en ruime ervaring. Materiaal koop ik in bij de Nederlandse groothandel. Zo ben je verzekerd van goede kwaliteit producten, welke voldoen aan de strengste eisen. Zo zijn natuurlijk al onze pigmenten REACH goedgekeurd. De salon is recent (onverwacht) door het NVWA (voormalig Keuringsdienst van Waren) doorgelicht. Wij voldoen aan de nieuwste veiligheidsnorm (NEN-EN 17169).

Scan de code